HomePortalFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Hy, I have some problem with my new PC

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
BlastRanger
Moderator
avatar

Number of posts : 215
Age : 26
Location : Indonesia
EXCLUSIVE Rewards :
5 / 1005 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Registration date : 2008-03-09

PostSubject: Hy, I have some problem with my new PC   Thu Sep 11, 2008 4:15 am

Recently I just bought a new PC with the specification :

Processor, Intel Pentium Dual Core CPU E2160 1,80Ghz
Memory, Leam, 2 GB (1 GB for 1 slot)
VGA, ATI Radeon X1550 Series 512MB
Sound Card, Via High Definition Audio
Motherboard, only know the brand, ENPC

The problem is, my spec is already so high. But why I still have lag while playing some heavy Direct 3D game??? There are some games I got lag, and some not!!

Warcraft III, got no lag at all no matter how high the setting I adjust
Transformer, Got lag when destroy enemy (the explosion make it lag)
Counter-Strike, this one you know it, no lag at all
Audition, No lag at all
GTA San Andreas, No lag at all
Vampire The Masquerade Blood Lines, NO
Winning Eleven 9, NO

Nah my favourite game, Seal Online, got me full lag when using the VGA setting at Hardware Vertex Processing. But when I use Software Vertex Processing, the game run faster, but when there are many player in my screen, and also a long distance view, got me lag again.
I wonder why it like this, any idea why??? can I solve the problem?

_________________
Thank You
Enjoy what you get from here.
Back to top Go down
View user profile http://www.draculamania.zoomshare.com
metalic_ghost
Knight


Number of posts : 463
EXCLUSIVE Rewards :
0 / 1000 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Registration date : 2008-04-09

PostSubject: Re: Hy, I have some problem with my new PC   Thu Sep 11, 2008 7:47 am

Dual Core @ 1.8GHz isn't too high, but it should be able to run Seal online...
but to the point, about 80% (around that)of the game processing comes from the video card...it's definitely a start, maybe you should go look into that..
Back to top Go down
View user profile
BlastRanger
Moderator
avatar

Number of posts : 215
Age : 26
Location : Indonesia
EXCLUSIVE Rewards :
5 / 1005 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Registration date : 2008-03-09

PostSubject: Re: Hy, I have some problem with my new PC   Thu Sep 11, 2008 8:22 pm

When playing seal online using my video card, it give me full lag. But, when I unplug the video card, n play seal online with onboard VGA, no lag at all!!!
but the other game lag!!! only seal online not lag. I wonder why it like this
Onboard VGA is NVIDIA GeForce 256MB, got HTT n become 512 MB

_________________
Thank You
Enjoy what you get from here.
Back to top Go down
View user profile http://www.draculamania.zoomshare.com
metalic_ghost
Knight


Number of posts : 463
EXCLUSIVE Rewards :
0 / 1000 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Registration date : 2008-04-09

PostSubject: Re: Hy, I have some problem with my new PC   Sun Sep 14, 2008 10:41 am

AH HAH!
I knew your problems lied within your video card...XDlol
if you are overclocking, maybe you should tone it down, because sometimes that might be your problem...But I have no idea why your video card is acting like that...imcompatebility perhaps? although to what extent I have no idea...
If you have recently purchased your computer, try going to the shop to ask about it..hmm
Back to top Go down
View user profile
BlastRanger
Moderator
avatar

Number of posts : 215
Age : 26
Location : Indonesia
EXCLUSIVE Rewards :
5 / 1005 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Registration date : 2008-03-09

PostSubject: Re: Hy, I have some problem with my new PC   Mon Sep 15, 2008 1:04 pm

well already asked, he say that the problem lies with my game, not the computer or VGA.
NOTES : No overclocking in my PC

_________________
Thank You
Enjoy what you get from here.
Back to top Go down
View user profile http://www.draculamania.zoomshare.com
metalic_ghost
Knight


Number of posts : 463
EXCLUSIVE Rewards :
0 / 1000 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Registration date : 2008-04-09

PostSubject: Re: Hy, I have some problem with my new PC   Mon Sep 15, 2008 9:04 pm

hmm, it can't be the game, because when you take out your video card, and use your onboard one, it works fine...
gah, too technical haha...
Back to top Go down
View user profile
BlastRanger
Moderator
avatar

Number of posts : 215
Age : 26
Location : Indonesia
EXCLUSIVE Rewards :
5 / 1005 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Registration date : 2008-03-09

PostSubject: Re: Hy, I have some problem with my new PC   Tue Sep 16, 2008 7:51 pm

Thats what i think. I know that the one I ask doesnt know what actually causing the problem, so he answer the game is the problem. He only know that yeah, he already got lot of money from the computer I bought. Doesnt wanna help me. Thats all.
what a bullsh*t man he is. I think i cant get anymore info from the shop. They dont wanna care about anyother problem, except if my computer broken down XD

_________________
Thank You
Enjoy what you get from here.
Back to top Go down
View user profile http://www.draculamania.zoomshare.com
metalic_ghost
Knight


Number of posts : 463
EXCLUSIVE Rewards :
0 / 1000 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Registration date : 2008-04-09

PostSubject: Re: Hy, I have some problem with my new PC   Tue Sep 23, 2008 12:04 pm

man Blast..Few days ago I bought this HP dv9815tx laptop with these specs
Core 2duo @2.60GHZ 64bit Vista Ultimate
4GB ram (two 2GB rams)
Nvidia 8600M GS for 512mb dedicated memory
high def audio
650GB hard drive
blue ray drive and so on..
and the native resolution on this screen is 1440x900 (I know, its shithouse =X)
and I tried playing this game command & conquer tiberium war
and the recommended specs are only 125mb and I get a full delay, and the units move like they are in matrix...(real slow) and when I build buildings and units, things that is suppose to take 4 seconds(says so on the icon) take 10 seconds to build, and it's really unplayable.
It only becomes playable when its on VGA resolution 800X600 and everything is on medium settings...I'm like WTF...I spend nearly 4000 on a laptop and it can't even play C&C..
I'm thinking on overclocking my video card, since I got no other options...
but I was wondering if you knew any other options? Maybe I should downgrade to windows xp or something...as 64bit vista might be a tad too new..or even 34bit

And yeh, I haven't tried any other games apart from warcraft...because I have no other games lol only bought the C&C when I got my laptop
Back to top Go down
View user profile
BlastRanger
Moderator
avatar

Number of posts : 215
Age : 26
Location : Indonesia
EXCLUSIVE Rewards :
5 / 1005 / 100

Warning :
0 / 1000 / 100

Registration date : 2008-03-09

PostSubject: Re: Hy, I have some problem with my new PC   Wed Oct 01, 2008 1:38 pm

I think we are in same situation. Although our computer spec higher than the minimum requirement, we still unable to play it smooth. You want to overclock your video card, I think that will not help much since the problem is still unknown. We can't guarantee that the problem lies with video card. Because playing the other game is normal, only some game with some resource got it lag.
But anyway, you can try to overclock, who know that will work ^^
I still seek for a solution for this problem @_@

_________________
Thank You
Enjoy what you get from here.
Back to top Go down
View user profile http://www.draculamania.zoomshare.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Hy, I have some problem with my new PC   

Back to top Go down
 
Hy, I have some problem with my new PC
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» problem with the game : no control over the moves of the pc
» Stat RP Battlefield Problem
» Matrix problem with new Battlenet
» Another toyota problem
» Probability Lesson 3: The Monty Hall Problem

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Technology :: Computer stuff-
Jump to: